facebook

Українські депутати вимагають заборонити комікс про любов між дівчатами

12 депутатів Верховної Ради подали звернення до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням забрати зі шкільних та дитячих бібліотек 1240 примірників коміксу “Принцеса + принцеса. Довго і щасливо”.

Депутати зазначають, те, про що пише ця книга, порушує статтю 51 Конституції України, де визначено шлюб як вільну згоду чоловіка та жінки. Тією ж статтею передбачено захист державою сім’ї, материнства та батьківства. “Відтак, пропаганда одностатевих відносин прямо суперечить декларованим та гарантованим державою цінностям.” – йдеться у депутатському зверненні.

Ініціатор звернення – депутат від партії “За майбутнє” Анатолій Урбанський – заявив, що “не зміг залишитися осторонь новин про цей комікс, який до того ж поширюють серед дитячих і шкільних бібліотек”.

У сторінці на Facebook київського видавництва “Рідна мова”, яке відповідальне за переклад і публікацію коміксу, також вийшло звернення з цього приводу:

“Ми категорично не згодні з тим, що комікс “Принцеса + Принцеса: довго і щасливо” – пропагандистський твір. Це комікс про важливість власного вибору, про усвідомлення того, що люди різні і про терпимість до цього. Але щоб зрозуміти суть або зробити будь-які висновки, треба прочитати комікс”, – заявили у видавництві.

Також у видавництві підкреслюють, що вікова категорія, на яку розраховано комікс — 10–12 років, і що психологи стверджують, що гомосексуальність не виникає лише через те, що відбувається навколо дитини, що вона читає або бачить.

Чтайте також:  Українська вчителька запропонувала скасувати похвальні листи в початковій школі: нагороди треба давати всім

Що відомо

Український інститут книги закупив комікс для бібліотек за рішенням Ради незалежних експертів у 2019 році в кількості 1240 штук. Його ціна становила 90 гривень. Перший тираж склав 1500 примірників. Зараз у продажу другий тираж (1000 примірників).
Комікс про пригоди і взаємини двох принцес написала Кейті О’нілл. Це історія про дівчат, які повинні побороти злу чаклунку.
Історія вперше була опублікована онлайн як вебкомікс “Princess Princess” у 2014 році, згодом видана видавництвом “Oni Press” у 2016 році.
У 2019 році українське видання коміксу було представлено на Книжковому Арсеналі видавництвом “Рідна мова”.
“Принцеса+принцеса: довго і щасливо” – це комікс про романтичні стосунки між двома дівчатами. Він спрямований на подолання стереотипних уявлень про людські взаємозв’язки.

Приєднуйтесь до нашої нової спільноти ОСВІТА UA

Посилання:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

 

Джерело.


Повернутись вверх