facebook

“Більшість панічно боїться”: батьки “рвуть” мережу Фейсбук через програму у школах

“Більшість панічно боїться”: батьки “рвуть” мережу Фейсбук через програму у школах

Освітній процес має бути насамперед якісним, кількість предметів – раціональною.

Останнім часом в мережі Фейсбук розпалилась жваві дискусії щодо шкільної програми та необхідність її змінити. Насамперед йдеться про актуальну потребу полегшити навантаження на здобувачів освіти у результаті скорочення певних предметів у школах.

Відповідну заяву щодо скорочення ряду предметів у школах напередодні зробив освітній омбудсмен Сергій Горбачов. За його словами в освітніх закладах мають дбати не про «предмети», а про рівень освіти українських дітей. Перевантаженість предметами у школі, додає Горбачов, надто виснажує учнів та аж ніяк не сприяє підвищенню рівня освіти. Мова про те, аби учні отримували знання й компетентності, які згодом їм знадобляться в житті.

Освітнього омбудсмена підтримують українські батьки в соцмережах та пропонують свої ідеї в покращенні рівня освіти й полегшенні здобуття її учнями. В коментарях відзначають насамперед, що потрібно звернути увагу на фізичне здоров’я дітей у процесі навчання. А щоб учням було цікаво навчатись й освіта мала практичний характер потрібно подбати про зміцнення матеріально-технічної бази. Та поки одні відстоюють позицію раціональних змін в освітній галузі, інші пишуть про те, що не всі освітяни підтримують оптимізацію шкільної програми, адже “бояться за свій предмет”.

Чтайте також:  З якими викликами зіштовхнулася спеціальна освіта в Україні: що кажуть вчителі та які плани змін є в МОН

“Більшість учителів панічно боїться інтеграції. Є тупа боротьба за свій найважливіший предмет”- наголошує Наталія Зима.

Джерело.


Повернутись вверх