facebook

Повинні вийти на гідну оплату праці — Лісовий про зарплатню вихователів

Повинні вийти на гідну оплату праці — Лісовий про зарплатню вихователів

Інформує Всеосвіта.

Усі педагогічні працівники мають мати гідний рівень оплати праці своєї надважкої та відповідальної діяльності.

Зараз активно опрацьовується на всіх політичних рівнях питання підвищення зарплати усім педагогічним працівникам.

Про це повідомив міністр освіти та науки Оксен Лісовий.

Як громадянин, а не міністр, я скажу, що такі низькі зарплати —– це приниження. Ми повинні виходити з такої позиції, як гідність людини. Ми повинні вийти на гідну оплату праці. Якщо ми хочемо виховувати громадянина, то ми повинні зробити так, щоб і педагог відчував себе гідною людиною. Тому оплата праці — дуже важлива, — наголосив очільник МОН.

Він додав, що спілкується з президентом, прем’єр-міністром, віцепрем’єр-міністром і запевнив, що у них є розуміння проблеми гідної оплати праці освітян. Наразі опрацьовуються моделі оплати і рішення — у роботі.

Міністр запевнив, що підвищення оплати праці стосуватиметься усіх освітян: працівників позашкільних закладів освіти, вихователів дитячих садочків, вчителів і викладачів.

Є мета — вона поставлена. Підвищення повинно бути системним. Інше питання — який принцип, пріоритизація, шлях. Це зараз активно опрацьовується на всіх рівнях, — наголосив Лісовий.

Чтайте також:  Дитячі садки застрягли в 1993 році: як хочуть змінити дошкільну освіту в Україні

Нагадаємо, міністр освіти Оксен Лісовий розповів про першочергові виклики, які має подолати українська система освіти, та як діятиме МОН.

Джерело.


Повернутись вверх