facebook

«Вивести в аудиторне навчання дітей всюди, де це можливо» — Оксен Лісовий про пріоритети МОН

«Вивести в аудиторне навчання дітей всюди, де це можливо» — Оксен Лісовий про пріоритети МОН

— Прагнемо вивести в аудиторне навчання максимальну кількість дітей всюди, де це можливо, — таке пріоритетне завдання для МОН озвучив міністр освіти та науки Оксен Лісовий в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

— Онлайнове навчання, навіть якщо воно якісне, упускає величезні сегменти, важливі для формування особистості, зокрема соціалізацію та розвиток м’яких навичок, — продовжив міністр.

— Друге завдання — організація якісного онлайну там, де неможливо навчатися офлайн з безпекових причин. Тут також є виклики: онлайн навчання не завжди є якісним, воно спонукає дітей перевищувати санітарні норми перебування з гаджетами, не всі діти мають гаджети, не всі вчителі мають відповідне обладнання, не всюди є якісний інтернет зв’язок. Це ті виклики, які треба вирішити негайно, — додав Оксен Лісовий.

Міністр також нагадав, що за різним даними від пів мільйона до мільйона українських дітей нині навчаються за кордоном у місцевих школах. Але при цьому вони хочуть отримати українські атестати, тож паралельно продовжують навчатися і в українських закладах освіти.

— Діти перенавантажуються колосально, тому нам треба максимально спростити їм навчання у школах за кордоном: залишити унікальні наші предмети, а універсальні предмети перезараховувати. Це ще один виклик, який стоїть перед нами, — зазначив очільник МОН.

Чтайте також:  "Молодець! Тепер поклади ручку на парту". Британська експертка назвала головні помилки вчителів в Україні під час навчання дітей

Приєднуйтесь до нашої нової спільноти ОСВІТА UA

Переходьте за посиланням:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

Джерело.


Повернутись вверх