facebook

“Очне навчання”: глава МОН Лісовий розповів про термінові зміни в українській освіті

“Очне навчання”: глава МОН Лісовий розповів про термінові зміни в українській освіті
Перш за все в Україні дбатимуть про безпеку учнів та вчителів під час освітнього процесу. Не менш важливим завданням на сьогодні є і повернення до очного навчання.

Джерело:“Сніданок з 1+1”

Про це розповів очільник Міносвіти України Оксен Лісовий. І уточнив, яких термінових змін зараз потребує українська освіта.

Глава МОН назвав термінові зміни української освіти
Міністр заявив, що українську освіту знову треба виводити в офлайн-режим, адже навіть якісне онлай-навчання не формує усіх важливих аспектів для формування особистості. Тобто таких як соціалізація, спілкування, розвиток навичок.

Тому прагнемо вивести в аудиторне навчання максимальну кількість дітей, де це можливо,– уточнив очільник МОН.

Ще одне важливе завдання – організація якісного онлайн-навчання – для школярів за кордоном та тих, хто через безпекову ситуацію в Україні змушений вчитися дистанційно.

Лісовий уточнив, що від пів мільйона до мільйона українських школярів зараз перебуває за кордоном. При цьому здобувають освіту у місцевих школах. Однак хочуть отримати і українські атестати та свідоцтва про освіту, адже навчаються паралельно в українських школах.

Це велике навантаження. Вони повинні робити вибір. Нам треба зробити це так, щоб діти його не робили. Максимально спростити їм там навчання в школах. Наше бачення – залишити унікальні предмети, враховуючи складнощі синхронізації із нашими предметами,– переконаний міністр.

Чтайте також:  Ігор Лікарчук: Незабаром в школах учням учителі будуть витирати не лише соплі...

Також він розповів, що серед інших важливих завдань для втілення – тотальна цифровізація та оптимізація доступу до освіти через створення індивідуальних кабінетів.

Ще одним пріоритетом МОН є модернізація та трансформація системи професійної освіти. За словами міністра, потрібно “трансформувати ці заклади освіти, інвестувати в них та об’єднувати в потужні регіональні професійні центри”.

Джерело.


Повернутись вверх