facebook

Найбільшому вишу Харкова урізали стипендії: яка причина та хто отримуватиме гроші

Боротьба з російськими окупантами вплинула на усі галузі економіки. Через війну в бюджеті стало значно менше коштів, тож багато державних закладів отримали менше фінансування.

Складна економічна ситуація в країні вже вплинула і на освіту. Згідно з постановою Кабінету Міністрів, призначення стипендій студентам здійснюється у межах тих коштів, які закладам освіти надають з бюджету. Оскільки грошей в бюджеті стало менше, скорочення стипендіального фонду не змусило довго себе чекати.

Стипендії в університеті Каразіна: чому скоротили та хто буде отримувати
Університет Каразіна через брак коштів у країні та акумуляції грошей на оборону країни отримав недостатнє фінансування на виплату стипендій студентам. Керівництво університету було змушене шукати нову формулу виплати стипендій, до формування нової моделі також залучали студентське самоврядування.

Як розповіли в університеті, поки що було прийнято рішення, згідно з яким кількість стипендіатів визначатиметься кожного місяця і буде залежати від суми грошей, яка буде надходити від держави.

Також повідомляється, що розмір стипендії змінюватися не буде, також не передбачається жодних змін у системі рейтингування успішності студентів.

Нагадуємо:

03 квітня розпочнеться реєстрація для участі в НМТ-2023

 

Чтайте також:  Вибір спеціальності та темпів навчання: які зміни чекають на ВНЗ після ухвалення нового закону

Джерело.


Повернутись вверх