facebook

Шкільні канікули: коли дітей відправлять на відпочинок у різних школах

Шкільні канікули: коли дітей відправлять на відпочинок у різних школах

Ні для кого не секрет, що війна впливає на весь навчальний процес в Україні.

Канікули – найулюбленіший період усіх школярів. Ще б пак, літо – це відпочинок, море, тепло, фрукти, ягоди, квіти, а ще літні канікули – це безтурботність і кайф. Усі діти з особливим трепетом очікують на ці кілька тижнів відпочинку від уроків та домашніх завдань. Правда, війна багато чого забрала в українських дітей, які були змушені рано подорослішати, а дехто і зовсім попрощався з безтурботністю дитинства. Стало відомо, скільки освітяни виділили малим українцям часу на відпочинок.

Так, українські школярі підуть на літні канікули у залежності від системи навчання. Якщо семестрова система, то канікули почнуть 1 червня, а якщо триместрова – з 25 травня.

Про це розповідає “Апостроф”.

У школярів, які навчаються за семестровою системою, літні канікули триватимуть з 1 червня до 31 серпня, а в яких триместрова система – з 25 травня до 1 вересня.

Що ж стосується приватних шкіл, то вони можуть мати згідно чинного законодавства, свій календар, який іноді відрізняється доволі суттєво від стандартного.

У частині 3 статті 10 Закону України “Про повну загальну середню освіту” йдеться, що навчальний рік має тривати не менше від 175 навчальних днів. Але в умовах воєнного стану тривалість навчання зменшується.

Чтайте також:  Оновлений Калькулятор зарплати вчителя 2024: яку суму отримуєте ви?

Так, за постановою Кабінету міністрів України, навчальний рік 2022-2023 закінчиться 30 червня 2023 року для випускників 11 класів. Вони навчатимуться всього 155 днів.

Що цікаво, у деяких містах України, наприклад у Києві, можуть продовжити навчальний рік у школах до 1 липня 2023. Усе задля того, аби компенсувати освітні втрати через війну. Також ухвалення цього рішення залежатиме від енергетичної та безпекової ситуації у нашій державі.

Джерело.


Повернутись вверх