facebook

Рішення уряду: заступником міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції призначено Євгена Кудрявця

Рішення уряду: заступником міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції призначено Євгена Кудрявця

Кабінет Міністрів України призначив Євгена Кудрявця на посаду заступника міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції. Рішення ухвалено на черговому засіданні уряду 4 квітня 2023 року.

Пріоритетними завданнями Євгена Кудрявця на новій посаді є:

• міжнародна діяльність, зокрема євроінтеграція української освіти й науки;

• системна робота з донорами та неурядовими організаціями;

• розвиток позашкільної освіти;

• взаємодія з дітьми, які тимчасово навчаються за кордоном, їхня інтеграція в українську освітню систему.

Євген Кудрявець має докторський ступінь з економіки і понад 10 років досвіду управління українськими та міжнародними освітніми проєктами.

Євген обіймає представницькі та управлінські посади у Європейській організації з ядерних досліджень (CERN) і Міжнародній федерації асоціації винахідників (IFIA). Співпрацює з Асоціацією американських університетів, Міжнародними музейними асоціаціями у США, Європі та Азії.

Останні 5 років був заступником директора Малої академії наук України з управління стратегічними проєктами та міжнародних відносин. На цій посаді створив систему освітньої дипломатії з мережею в 50 країнах і зі 125 партнерами.

Серед досягнень Євгена: налагодження зв’язків з ЮНЕСКО, НАСА, ООН, організація першого у світі національного етапу глобальної «Олімпіади геніїв» (Genius Olympiad), створення програми, завдяки якій юні українські дослідники можуть відправляти експерименти на Міжнародну космічну станцію.

Чтайте також:  Предметів стане менше, репетиторів – теж. Стало відомо нові подробиці реформи старшої школи в Україні

Джерело.


Повернутись вверх