facebook

Без репетиторів і прогалин у знаннях: як допомогти школяреві закінчити навчальний рік без стресу

Без репетиторів і прогалин у знаннях: як допомогти школяреві закінчити навчальний рік без стресу

Наближається кінець навчального року, який був надзвичайно складним для школярів. Повітряні тривоги, блекаути та віялові відключення суттєво ускладнили навчальний процес. Тож нерідко батьки хвилюються про якість знань своєї дитини.

Для багатьох українських родин постало питання, як допомогти школярам впевнено та успішно закінчити цей навчальний рік, зазначає 24 Канал. Адже освіта є дуже важливою для майбутнього дитини й впливатиме на її кваліфікацію, кар’єру та зарплату у майбутньому. Тож навіть у складний воєнний час потрібно підтримувати мотивацію школяра до навчання.

Як можна допомогти дитині закінчити рік без зайвого стресу, розбираємося далі.

Які є варіанти навчання учня у час війни
Самостійні заняття
Усі батьки перш за все дбають про безпеку дитини під час навчання. Чимало обирає для своїх учнів самостійні заняття. Однак така форма здобування освіти підходить далеко не всім.

Перш за все, аби займатися самостійно, школяр має мати високу мотивацію до навчання. В умовах війни це зробити досить складно, адже більшість учнів втрачають жагу до здобуття нових знань. Окрім того, для самостійного навчання потрібні ефективні навички тайм-менеджменту, яких школярам бракує. Тож інколи їм складно організувати свій час самостійно, щоб і знання нові здобути, і про відпочинок не забути.

Чтайте також:  Чому діти за останньою партою поводяться погано: освітянка дала поради вчителям, як це виправити

Заняття з батьками
Спостерігаючи, що учневі самому важко впоратися з обсягом шкільного матеріалу, чимало батьків намагаються займатися з дитиною самостійно. Особливо актуальним викликом це стало для тих родин, які виїхали після 24 лютого 2022 року за кордон.

Однак проблема у тому, що через роботу у батьків не завжди є достатньо часу, аби займатися освітою дитини. До того ж деяким людям не вистачає терпіння, аби бути вчителями чи помічниками. Тому існує ризик, що через так форму навчання можуть зіпсуватися стосунки між батьками та дитиною, особливо якщо остання не хоче вчитися з різних причин.
Крім того, батьки не є фахівцями з різних предметів, тож пояснити чи допомогти розв’язувати проблеми із засвоєнням того чи іншого матеріалу можуть не завжди.
Відповідно користі з такої форми навчання може бути небагато. Особливо гострою проблемою це стає для старшокласників, яким треба готуватися до складання національного мультипредметного тесту.

Залучення репетитора
Чимало батьків вважають, що “підтягнути” знання їхньої дитини допоможе репетитор. Однак на сьогодні не так легко знайти хорошого спеціаліста, методи навчання якого сподобаються вашій дитині.
До того ж батьки повинні врахувати той факт, що іноді учневі доведеться займатися з репетиторами більше, ніж з одного предмета. А це може вдарити по родинному бюджету, адже не кожна сім’я має змогу оплатити кількох репетиторів.

Чтайте також:  70% дітей-переселенців навчаються онлайн: психологиня попередила батьків про наслідки. Чому важлива соціалізація

Що допоможе дитині легко закінчити навчальний рік
Однак батькам не варто перейматися та панікувати, що їхня дитина отримає чималі прогалини у знаннях за цей навчальний рік. Краще вже зараз довірити освіту школяра професіоналам.
Розгляньте варіант дистанційної освіти, яка зараз набуває чималої популярності. Однією з переваг такої форми навчання є те, що під час занять ваша дитина перебуватиме вдома, у безпеці. Водночас кваліфіковані викладачі зможуть суттєво допомогти підвищити рівень знань школяра.
Найкращим варіантом для багатьох учнів може стати додаткове навчання у формі “Слухач”, яку пропонують у дистанційних школах. Важливо, що вона не потребує офіційного переведення дитини в нову школу, тож учень продовжує навчання у звичному для себе класі, але при цьому ще й має змогу додатково займатися з професійними педагогами. Це дуже зручно та ефективно

Переваги пакета “Слухач” у дистанційній школі “Оптіма”
Діти, які навчаються у межах пакета “Слухач” в “Оптіма”, мають доступ до тих же навчальних матеріалів, що й учні дистанційної школи. Водночас школяр може зосередитися саме на тих предметах та темах, з яких має прогалини. До того ж це значно дешевше за будь-яких репетиторів.
До прикладу, у дистанційній школі “Оптіма” вартість пакета “Слухач” стартує від 200 гривень на місяць за предмет. Можна обрати дисципліни з перевіркою вчителів або без. Також пакет “Слухач” передбачає зв’язок із класним керівником, доступ до навчальних вебінарів і додаткових освітніх послуг. А для тих дітей, які навчаються у межах пакета “Повний курс із перевіркою”, також доступний Speaking club іноземної мови.
Таким чином ваша дитина не лише здобуватиме якісну освіту, а й покращить знання з іноземної мови. При цьому таке навчання буде ефективнішим, ніж самостійне, та дешевшим у порівнянні з індивідуальними заняттями з репетиторами.

Чтайте також:  "Проводьте час якісно". Три приклади з життя, які спростовують популярний метод виховання дітей

Джерело.


Повернутись вверх