facebook

Українським вчителям дадуть надбавки до 15%: кого це торкнеться

Українським вчителям дадуть надбавки до 15%: кого це торкнеться

В Україні хочуть у три етапи підняти мінімальну зарплату, а вчителі зможуть отримувати на надбавку за участь в апробації підручників.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки.

Відомство розробило новий проект щодо механізму проведення апробації навчальної літератури для шкіл. Перевірка підручників проходитиме у два етапи. Проект ще перебуває на етапі розробки, обговорення триватиме до кінця квітня. У разі його затвердження вчителям за апробацію підручників доплачуватимуть.

Процес апробації включає:

  • дослідження якості підручників,
  • їх відповідності вимогам державних стандартів,
  • відповідність науковим, педагогічним, методичним та антидискримінаційним вимогам.

Апробація проводитиметься одночасно у два етапи – безпосередня апробація вчителями та проведення опитування учнів та батьків, які беруть участь у апробації. Вона стартуватиме на початку навчального року і може тривати від трьох місяців до одного навчального року.

Вчителям, які братимуть участь в апробації, виплачуватимуть надбавку до посадового окладу у розмірі до 15% кількості навчальних годин, під час яких вони здійснюють апробацію підручника.

Чтайте також:  "Це приниження вчителів": як на вартість утримання офіцерів безпеки Чернігівщини реагують освітяни та голови громад

Джерело.


Повернутись вверх