facebook

Вступ до ВНЗ у 2023 році: у Міносвіти оприлюднили нові правила для абітурієнтів

Вступ до ВНЗ у 2023 році: у Міносвіти оприлюднили нові правила для абітурієнтів

Українцям розповіли про нові правила вступу до ВНЗ
Як стало відомо нещодавно, що до Міносвіти опублікували правила вступу для абітурієнтів до ВНЗ у 2023 році. Наголошується, що відповідний документ з’явився на офіційному сайті Міністерства.

Отже, серед головних відмінностей від минулорічних правил: прибрано преференції для вступників із прифронтових регіонів: Харківська, Херсонська, Миколаївська області тощо. Минулого року вони надходили без тестів лише на співбесіду. Цього року вони мають складати тести з усіма.

Ще слід додати, що для абітурієнтів із окупованих територій буде лише співбесіда, як і минулого року. Також, у першу чергу до бюджету відноситимуться постраждалі від війни абітурієнти: діти учасників бойових дій (живих чи загиблих), мешканці прифронтових чи окупованих територій (не зареєстровані як переслінці), діти, які постраждали на Євромайдані 2014 року.

Крім того, цього року громадяни Польщі матимуть право на здобуття професійної вищої освіти в українських вишах нарівні з громадянами України, у тому числі й на бюджетній основі.

У свою чергу, учасники бойових дій мають право на безкоштовну професійну вищу освіту, навіть якщо вони вже здобули безкоштовну вищу освіту протягом восьми попередніх років. Прийом документів триватиме з 30 червня до 13 липня. Зарахування на бюджет – до 31 липня, на контракт – до 3 серпня.

Чтайте також:  Не лише НМТ: як відбуватиметься вступ на творчі спеціальності в 2024 році

Джерело.


Повернутись вверх