facebook

Учителі не можуть вести агітацію в робочий час, а заклади освіти – розміщувати передвиборні заклики: законопроєкт ВР

Учителі не можуть вести агітацію в робочий час, а заклади освіти – розміщувати передвиборні заклики: законопроєкт ВР

15 березня 2023 року Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Верховній Раді ухвалити в першому читанні проєкт закону “Про внесення змін до Виборчого кодексу України щодо вдосконалення регулювання інформаційного забезпечення виборів та здійснення передвиборної агітації”.

Із повним текстом законопроєкту можна ознайомитися за посиланням.

Зокрема, документом передбачено дві зміни до Виборчого кодексу України, які стосуються участі освітян і закладів освіти в передвиборній агітації.

До статті 57 “Обмеження щодо ведення передвиборної агітації”, частина 1, пропонують додати пункт 4:

“Участь у передвиборній агітації забороняється … працівникам підприємств, організацій, установ державної та комунальної форми власності, які надають будь-які послуги громадянам (адміністративні, медичні, освітні, фінансово-банківські, транспортні, концертно-розважальні, побутового обслуговування, торгівлі товарами та інші), під час виконання ними своїх посадових чи службових обов’язків“.

Крім цього, пропонують доповнити частину 16 статті 57 (виділена частина – новий текст):

“16. Забороняється розміщення матеріалів передвиборної агітації на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, Збройних Сил України та інших утворених відповідно до закону військових формувань, підприємств, установ і організацій державної та комунальної власності, закладів освіти, охорони здоров’я та надання соціальних послуг“. 

Чтайте також:  На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Джерело.


Повернутись вверх