facebook

Чи може учитель, який працює за сумісництвом, отримувати премії

Чи може учитель, який працює за сумісництвом, отримувати премії

Освітяни, які працюють за сумісництвом, одержують заробітну плату за фактично виконану роботу. Також можуть отримувати і премії, але є нюанси.

Джерело:НУШ

Відповідно до Закону України “Про оплату праці”, сумісництво – це виконання працівником, крім основної, іншої оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому самому або іншому підприємстві.
Чи можуть учителю, який працює за сумісництвом, виплачувати премію
Форми й системи оплати, а також норми праці, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій встановлюють на підприємствах у колективному договорі. Також там повинні прописати дотримання норм і гарантій, передбачених законодавством.

Згідно зі статтею 143 КЗпП, преміювання працівників, які працюють за сумісництвом, можливе. Його “виносять” у Положення про преміювання і затверджують як додаток до колективного договору закладу. У цьому Положенні має бути вказано, що працівники, які працюють за сумісництвом, преміюються на загальних підставах.
Вчителям не збільшують зарплату

  • Українським учителям вже 3 роки не збільшують зарплату.
  • Тепер в освітньому комітеті заявили, що збільшать зарплати педагогам лише після завершення війни в Україні.
  • До слова, українські вчителі наразі отримують від 6 до 21 тисячі гривень на місяць, залежно від категорії, кількості годин тощо.

Джерело.


Повернутись вверх