facebook

Школярі у захваті: навчання у березні буде недовгим – названі дати весняних канікул

Школярі у захваті: навчання у березні буде недовгим – названі дати весняних канікул

У всіх по-різному
Весняні канікули пройдуть в школах в різні періоди, залежно від регіону
Час початку весняних канікул в Україні може відрізнятися, залежно від регіону та з огляду на політику департаментів освіти обласних адміністрацій. Міністерство освіти рекомендує не відхилятися від звичних періодів для відпочинку дітей.

Весняні канікули, як зазвичай, триватимуть тиждень та відрізнятимуться лише початком, у когось старт відбудеться 27 березня, а закінчення канікул – 2 квітня. А для шкіл з трисеместровою системою, графік канікул з 3 квітня по 9 квітня.

Враховуючи вихідні дні, школярі відпочиватимуть від навчання 9 днів.

Остаточне рішення про графік канікул для учнів приймає місцева влада та керівництво шкіл, тому залежно від регіону учні можуть відпочивати в різні періоди.

Нагадаємо, що адміністрації шкіл мають право самі встановлювати дати канікул. Оскільки цього року зимові канікули в деяких школах тривали довше, ніж звичайно, дати весняних можуть поміняти.

Цікаво, що у деяких регіонах, наприклад у Луцьку, канікули розпочнуться навіть раніше ніж це рекомендує МОН. Там повідомляють, що деякі школи підуть на канікули вже 20 березня.

Нагадаємо, що в Україні продовжує відбуватися змішана форма навчання. Найбільш поширене онлайн навчання у прифронтових регіонах. Змішана форма навчання – на деокупованих територіях та в центральній частині України.

Чтайте також:  70% дітей-переселенців навчаються онлайн: психологиня попередила батьків про наслідки. Чому важлива соціалізація

Джерело.


Повернутись вверх