facebook

Рятувальники нагородили 13-річного школяра за допомогу постраждалим після удару по будинку у Дніпрі

Рятувальники нагородили 13-річного школяра за допомогу постраждалим після удару по будинку у Дніпрі

Семикласник Тимофій Потеряйло допомагав службам порятунку та постраждалим після ракетного удару рф 14 січня 2023 року по багатоповерхівці у Дніпрі.

Про це розповіло “Суспільне”.

“У той день я поїхав на велосипеді кататися, і коли я повертався додому, був у 500 метрах від зруйнованого будинку, при мені в будинок влучила ракета. Люди кричали, особливо вразило те, що дуже сильно кричали під завалами, це було дуже страшно”, — поділився спогадами школяр.

Тоді хлопець почав допомагати поліцейським стримувати людей та не пускати їх до місця прильоту. Також забороняв фотографувати. Згодом він передавав пожежним інформацію щодо осіб, які могли бути в будинку.

“До мене підходила жінка в сльозах, казала, що в неї син жив на другому поверсі, я передав цю інформацію пожежним. Потім був чоловік, у нього все обличчя в крові, я відвів його до медичної допомоги”, — розповів Тимофій.

Приєднуйтесь до нашої нової групи ОСВІТА UA

Посилання:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

Також він разом з волонтерами розвантажував їжу та воду. А наступного дня школяр готував їжу для травмованих, поліцейських та рятувальників.

“Ми своїм під’їздом збирали кошти, купували дизель для генераторів, енергетики та їжу”, — додав семикласник.

Чтайте також:  "Інакше діти виїдуть разом із батьками". У МОН назвали мету №1 у школах Харкова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра і Миколаєва

Разом із матір’ю хлопець три дні поспіль приходив на місце трагедії, поки тривала пошуково-рятувальна операція.

За активну допомогу Тимофій отримав від працівників ДСНС подяку, вогнегасник та шолом. У майбутньому семикласник думає стати рятувальником.

Джерело.


Повернутись вверх