facebook

Декан луцького університету прокоментувала мовний скандал у виші

Деканка факультету філології та журналістики Волинського національного університету імені Лесі Українки Лілія Лавринович прокоментувала мовний скандал у виші.

Студенти луцького вишу не хочуть ходити на пари до викладачки, яка говорить російською

Йдеться про ситуацію, коли студенти обурились тим, що одна з викладачок веде пари російською мовою.

У коментарі виданню ВСН деканка зазначила, що в університеті викладачі працюють за контрактом. У серпні цього року у викладачки Луїзи Оляндер завершується п’ятирічний контракт і продовжувати його, звичайно, не планували. Вона допрацьовує останні місяці. І колегам дуже б хотілося, щоб вона пішла мирно і спокійно, зокрема і з огляду на її статус.

Приєднуйтесь до нашої нової групи ОСВІТА UA

Посилання:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

«Студентці, яка звернулася до мене з проханням прокоментувати ситуацію (вона, до речі, ще не мала нагоди спілкуватися з викладачем), я, по-перше, усе це пояснила і, по-друге, сказала, якщо її не влаштує моя відповідь, пропонуватиму інші рішення. Студентка, яка звернулася з цим проханням, із розумінням поставилася до ситуації. Підстав чинити певні адміністративні дії до викладача наразі я не маю», – каже деканка.

Лілія Лавринович розповіла, що Луїза Оляндер працює на мізерне навантаження, але з огляду на підписаний контракт вони повинні їй це навантаження планувати.

Чтайте також:  Карпачов дав поради школярам і батькам, як обрати спеціальність під час вступу: слід звертати увагу на два моменти

«Луїза Оляндер – людина-легенда, перша жінка – доктор наук на Волині, перший доктор філологічних наук. Насправді це дивовижна особистість, із винятковим почуттям гумору і подиву гідним оптимізмом. Через її набутий білінгвізм вона справді допускає росіянізми в мовленні, але все ж максимально намагається говорити українською», – додала Лілія Лавринович.

Головне фото – колаж видання «Конкурент».

 

Джерело.


Повернутись вверх