facebook

Студенти луцького вишу не хочуть ходити на пари до викладачки, яка говорить російською

Студенти Волинського національного університету імені Лесі Українки обурюються через те, що одна з викладачок веде пари російською мовою.

Студенти луцького вишу не хочуть ходити на пари до викладачки, яка говорить російською

Про це виданню ВСН стало відомо з власних джерел.

Зокрема, студенти не хочуть ходити на лекції докторки наук Луїзи Оляндер, оскільки вона веде пари російською. Свою позицію вони висловили керівництву факультету.

Як стало відомо, деканка факультету Лілія Лавринович відповіла на скаргу студентів. Вона розповіла, що Луїза Оляндер старається говорити українською, але не все і завжди у неї виходить.

Приєднуйтесь до нашої нової спільноти в Фейсбуці ОСВІТА UA

Посилання:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

Лілія Лавринович додала, що цього року у викладачки завершується контракт, і продовжувати його не будуть. Тож просять студентів порозумітися з нею. Якщо ж цього зробити не вдасться – шукатимуть інші шляхи вирішення питання.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що на Волині урочисто відзначили 90-річний ювілей першої волинянки, яка здобула вчене звання доктора наук. Колишні колеги та представники влади привітали Луїзу Оляндер в стінах Волинського національного університету, де вона працювала із 1966 року.

Довідково. Луїза Костянтинівна Оляндер – народилася 25 грудня 1932 року у м. Хабаровську, Росія. Вищу освіту здобула в Ленінградському педінституті, працювала учителем російської мови та літератури в школах-інтернатах м. Тамбова і Воронежа (Росія). Аспірантуру закінчувала в Орловському педінституті, а кандидатську та докторські дисертації захищала у Москві.

Чтайте також:  Не хочеш на роботу - плати за навчання сам: на українців чекає неприємний сюрприз

У Волинському національному університеті працює із 1966 року: спершу завкафедрою російської та зарубіжної літератури, а з 2006 року – очолювала певний час кафедру польської філології, наразі – професорка кафедри полоністики і перекладу.

Головне фото – колаж, для якого використано фото з сайту ВНУ

 

Джерело.


Повернутись вверх