facebook

ДСЯО отримала право позапланових перевірок

ДСЯО отримала право позапланових перевірок

Підставами для позапланової перевірки може стати звернення фізичної особи або освітнього омбудсмена

В Україні визначили механізм проведення позапланових перевірок освітніх закладів.

Відповідний наказ Міністерства освіти і науки, який затверджує Порядок проведення позапланових перевірок суб’єктів освітньої діяльності, набрав чинності 15 лютого.

Зокрема, документ визначає механізм проведення позапланових перевірок освітніх закладів, що забезпечують здобуття дошкільної, позашкільної, професійної, фахової передвищої, вищої освіти, незалежно від їх типу підпорядкування.

Право проводити такі перевірки надано Державній службі якості освіти та її територіальним органам.

Підставою для проведення перевірки може бути звернення фізичної особи або освітнього омбудсмена про порушення, що спричинило чи може спричинити шкоду правам учасника освітнього процесу.

Також причиною позапланової перевірки може стати необхідність перевірки виконання розпорядження, виданого за результатами проведення Держслужбою або її територіальним органом попереднього заходу державного контролю.

Не допускається проведення перевірок за анонімними та іншими безпідставними зверненнями. Окрім того, документ забороняє проведення повторних перевірок за тим самим фактом, що уже був підставою для проведення перевірки.

Підставою для організації перевірки не можуть бути питання, які є предметом розгляду в суді або щодо якого набрало законної сили рішення суду.

Також не перевіряються питання, щодо яких органами досудового розслідування здійснюється кримінальне провадження. Тривати позапланова перевірка може не більше 15 робочих днів.

Чтайте також:  У якому розмірі надається відпустка без збереження заробітної плати за сімейними обставинами?

Джерело.


Повернутись вверх