facebook

Включення 4-го предмета в НМТ збільшить час тестування

Включення 4-го предмета в НМТ збільшить час тестування

Голова освітнього комітету ВР пропонує цього року вже не змінювати модель НМТ

Включення четвертого предмета до НМТ через запровадження обов’язкового тесту з історії України призведе до необхідності або скорочувати кількість завдань мультипредметного тесту, або збільшувати тривалість тестування до 4 годин.

Про це сказав голова освітнього комітету ВР Сергій Бабак в інтерв’ю Інтерфакс -Україна.

Зокрема, відповідаючи на запитання про можливість додати один обов’язковий предмет до моделі НМТ, залишивши ще один на вибір (схема 3+1, – ред.), Бабак зазначив, що в такому випадку повториться проблема, яка була минулого року, коли в тестах було менше складних завдань, що знову не дасть змоги відібрати більш підготовлених випускників.

«Це мене турбує, бо знову буде проблема з 10 тис. двохсотбальниками, яких важко між собою відрізнити. І почнеться історія з мотиваційними листами всередині університетів. А мотиваційний лист у хороших університетах – це хороша історія, а в не дуже доброчесних університетах – це повернення до корупції», – додав він.

Крім того, за його словами, студенти вже почали готуватися до НМТ за раніше оголошеним механізмом.

«Тому я пропонував би цього року вже нічого не змінювати. При тому, що ви не уявляєте, як я розумію важливість історії України для свідомості дітей, які виходять зі школи. Я не проти зробити її третім обов’язковим предметом, але робити з трьох годин тестування чотири години – мені шкода абітурієнтів, це важко», – додав він.

Чтайте також:  Батьки оніміли: навчальний рік у школах різко скоротили

 

Джерело.


Повернутись вверх