facebook

Коштів на зарплати вчителям не вистачає: чи будуть затримки з виплатами?

Коштів на зарплати вчителям не вистачає: чи будуть затримки з виплатами?

Де взяти гроші? – відповіли у Мінфіні

Як зазначається на порталі Бухгалтер бюджетної установи, з посиланням на лист Міністерства фінансів України від 27.01.2023 № 07010-07-6/2501, місцеві ради, як засновники закладів загальної середньої освіти мають забезпечити вимоги законодавства щодо оплати праці педагогічних та інших працівників.

Оскільки у Держбюджеті на 2023 рік вдалося передбачити видатки освітньої субвенції для виплати зарплати педпрацівникам, які забезпечують здобуття дітьми повної загальної середньої освіти, в обсязі 87,5 млн грн.

Також у роз’ясненні Мінфіну підкреслюється, що у Держбюджеті передбачено додаткову дотацію з дербюджету місцевим бюджетам на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях, що зазнали негативного впливу у зв’язку з агресією рф в обсязі 23,9 млрд грн.

Отже, саме органам місцевого самоврядування доведеться шукати кошти на зарплату в місцевих бюджетах – коштів освітньої субвенції, передбаченої у держбюджеті, на виплату зарплати педпрацівникам НЕ ВИСТАЧИТЬ.

Якщо кошти не заплановані…
Доведеться внести відповідні зміни до місцевих бюджетів.

Оскільки Мінфін застеріг, що не можна допустити виникнення кредиторської заборгованості з виплати зарплати працівникам закладів середньої освіти у поточному році.

 

Чтайте також:  Чому діти за останньою партою поводяться погано: освітянка дала поради вчителям, як це виправити

Джерело.


Повернутись вверх