facebook

Є проблеми: чи перезараховують оцінки з польських шкіл в українських

Є проблеми: чи перезараховують оцінки з польських шкіл в українських

Близько 200 тисяч українських учнів навчається у школах Польщі. Більшість паралельно здобуває освіту ще й у рідному навчальному закладі.

Джерело:Освіторія

Асистент учителя у школі в Катовіцах Ірина Фомицька розповіла, чи перезараховують дітям з України оцінки з польських шкіл. У Польщі вона працює з учнями 1 – 11 класів.

Чи перезараховують оцінки з польських шкіл в Україні
Фомицька зауважила, що тісно спілкуватися батьками українських дітей. Зокрема, про те, чи перезараховують їм оцінки з польських шкіл в українських. Відтак вона наголошує, що готових покрокових алгоритмів від нашого Міносвіти немає.

При цьому розповіла, що мама її учениці-шестикласниці Руслани зі Львівщини обрала для дитини домашню форму навчання. Учениця виконує домашні завдання, контрольні та іспити наприкінці семестру. Проблем із переведенням до наступного класу не виникає.

Чотирикласник Дмитро вчиться паралельно в польській (очно) та українській школах. Виконує домашні завдання, самостійні та контрольні роботи і надсилає все на перевірку. Натомість йому оцінки не перезараховують. Усе тому, що школяреві виставлятимуть оцінки за результатами його робіт протягом семестру. Фомицька уточнює, що такий формат навчання ідентичний індивідуальному. Однак мати сина не переводила на іншу форму здобуття освіти.

Чтайте також:  "Навіщо мені вчити ваш предмет?" Українка, яка працює у Великій Британії, назвала суттєву проблему системи освіти в Україні

А от мати семикласника Артура зі Львівщини зізналася, що їхня школа готова перезараховувати оцінки із польського навчального закладу. Однак проблемою є те, що українську мову та літературу, історію України у Польщі не вивчають. Так, учень не вчить ці предмети і не пише підсумкових контрольних. Як буде із цим надалі, у сім’ї не розуміють.
Як вчаться українські школярі за кордоном
Заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко в ефірі національного телемарафону нагадав, що для українських школярів за кордоном передбачено кілька варіантів навчання:

  • онлайн у своїй українській школі;
  • “сімейна” форма;
  • Міжнародна українська школа (МУШ) – екстернатна форма навчання. Її підтримують 38 європейських закладів освіти.

Джерело.


Повернутись вверх