facebook

Залишати учнів на другий рік навчання – неефективно: дослідження

Залишати учнів на другий рік навчання – неефективно: дослідження

Про це йдеться у метадослідженні, яке нещодавно провела британська некомерційна організація Education Endowment Foundation.

Там коментують, що учні не сприймають таку ситуацію як нормальну. Для них це покарання та доказ неуспішності, що призводить до безлічі проблем: від низької самооцінки та депресії до збільшення кількості тих, хто кидає школу. Та й повторне навчання не виправляє ситуацію. У середньому після завершення додаткового року ці учні відстають на три місяці академічного прогресу порівняно з однолітками, які навчаються далі. Замість цього освітянам радять надавати спеціалізовану допомогу під час наступного навчального року.

Також неефективними методами навчання називають поділ учнів на візуалів, аудіалів та кінестетиків. Дослідження показують, що такі ярлики, як «візуал», можуть зашкодити учням пізнавати себе, експериментувати з іншими способами сприйняття інформації та мислення.

А що радять робити натомість? Які освітні підходи довели свою ефективність на практиці? Читайте у перекладі одного з найсвіжіших досліджень у сфері від Освіторія медіа.

Що працює, а що ні: які педагогічні методики ефективні, а які — лише заважають учителю?

Чтайте також:  "Маніпуляція вдалась": українська вчителька на прикладі історії про хлопчика і сік пояснила, як треба виховувати дітей

Повернутись вверх