facebook

Оплата праці педпрацівникам за викладання додаткових годин

Оплата праці педпрацівникам за викладання додаткових годин

Оплата праці з нарахуваннями педагогічних працівників закладів та установ освіти, що визначені у статті 103-2 Бюджетного кодексу України, зокрема за викладання додаткових годин навчального плану для учнів групи I на окремі предмети, факультативні курси, індивідуальні заняття тощо, може здійснюватися як за рахунок коштів освітньої субвенції, так і за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Про це повідомляє Всеосвіта.

Засновники закладів освіти самостійно здійснюють розподіо освітньої субвенції між відповідними закладами та установами освіти для забезпечення в повному обсязі обов’язкових виплат за оплату праці з нарахуваннями педагогічним працівникам, — йдеться у повідомленні Харківської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

Нагадаємо, посадові обов’язки педагогічних працівників не обмежуються лише виконанням педагогічної роботи, а включають й іншу педагогічну діяльність, передбачену посадовими обов’язками. Відповідно до статті 51 Кодексу законів про працю України працівник повинен виконувати трудові обов’язки й отримувати оплату праці в розмірі повної тарифної ставки. Тому скорочення тривалості уроку не є підставою для зменшення норми часу, що передбачається на вивчення предмету і не є підставою для зменшення норми часу для оплати.

 

Чтайте також:  “Чорний ринок” підвищення кваліфікації вчителів: чим небезпечна торгівля сертифікатами та яка відповідальність передбачена за їх купівлю

Джерело.


Повернутись вверх