facebook

Новий захоплюючий український мультфільм «Украдений місяць. Кум»

Новий захоплюючий український мультфільм «Украдений місяць. Кум»

Різдвяна казка про козаків, Святвечір, добро, колядників та сімейні традиції наповнить ваш дім передноворічною атмосферою

Дія відбувається в українському селі. Козак Василь разом із дітьми лагодить Різдвяну зірку, щоб ввечері привітати хрещених батьків колядками. Дружина Василя, Катерина, порається біля печі, готує святкову вечерю. Самотньо, осторонь від громади в селі живе козак-характерник Кум. Ніхто, навіть стара баба Карпиха, яка розносить селом плітки, не знає, ким він був і звідки сюди прийшов. Кремезна статура Кума і його відлюдність викликають острах у дорослих жителів села, але не в дітей. Діти відчувають, що козак ретельно приховує від людей якусь свою таємницю. Але їм скоріше цікаво, аніж страшно.

Нагадаємо, на початку грудня «Украдений місяць. Кум» здобув перемогу у номінації Awards of Excellence на фестивалі Canada Shorts Film, а в листопаді переміг на Фестивалі анімаційних студій у Парижі.

Музика у анімаційному фільмі “Украдений місяц. Кум” звучить у виконанні тернопільського гурту ТікТу та лірника, учасника музичного проєкту «Голос країни» Гордія Старуха. Слова сучасної колядки написала відома українська психологиня і поетеса Світлана Ройз.

Від початку повномасштабної війни з рф головний художник фільму Борис Денисевич знаходиться в лавах ЗСУ та захищає країну від ворога.

Чтайте також:  ШОК! Діти не розуміють 40% від почутого на уроках

“Наразі я знаходжусь у лавах ЗСУ, в Балці, де б’юся за правду. Основний леймотив нашого анімаційного фільму – це правда і брехня. Правда – це вміння сприймати світ таким, яким він є. Любити тварин, життя, людей, тобто все, що нас оточує. В той час, коли брехня намагається керувати цим процесом і казати вам: не треба так сильно жити, любити, дихати, розмовляти цією мовою, ходити до школи, треба бути покірливим, склонити голову та йти на роботу. Лихо, неправда і брехня хочу забрати наше щастя і те, заради чого народжується людина. Але в житті зло буде покарано так само, як в нашому мультфільмі, і ми всі станемо свідками золотого віку України. Я в це вірю. Переможемо”, – каже Борис Денисевич.

Джерело.


Повернутись вверх