facebook

Усі борги по лікарняних виплатять протягом січня, а статусні виплати будуть подовжені автоматично, – Мінсоцполітики

Усі борги по лікарняних виплатять протягом січня, а статусні виплати будуть подовжені автоматично, – Мінсоцполітики

З першого січня Пенсійний фонд перебирає на себе функції Фонду соціального страхування, який зараз у процесі ліквідації. У Пенсійному запевняють: усі виплати щодо лікарняних уже здійснені або будуть проведені найближчим часом.

Про все це розповіла міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі телемарафону.

Зокрема, вона зазначила, що Фонду соціального страхування передали понад 3 млрд гривень фінансових резервів, щоб погасити всі борги щодо лікарняних. Ті лікарняні виплати, які ще не дійшли до адресатів, надійдуть найближчим часом. У Пенсійному фонді готують щомісячні відомості на відшкодування постраждалим від нещасного випадку на виробництві.

Централізація системи соціальних виплат (лікарняні, декретні, житлово-комунальні субсидії) пов’язані з тим, що досвід показав: розпорошення функцій уповільнювало процес. У Пенсійного фонду, за словами Оксани Жолнович, є відпрацьовані алгоритми роботи й програмне забезпечення для здійснення оперативних автоматизованих нарахувань і виплат.

Також Оксана Жолнович наголосила, що з першого січня лікарняну виплату буде затверджувати не комісія із соцстрахування на підприємстві, а особисто роботодавець. Термін на це – 10 днів.

Крім того, в іншому ефірі міністерка повідомила, що всі статусні соціальні виплати: для опікунів дітей-сиріт, батьків та опікунів дітей з інвалідністю, людей з інвалідністю, ВПО – автоматично подовжені на 2023 рік. Єдині, кому потрібно подати декларацію і заяву на продовження виплат, – малозабезпечені громадяни.

Чтайте також:  Нова реформа освіти — від чого залежить, чи закриють школу в селі

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Джерело.


Повернутись вверх