facebook

11 правил виживання молодого вчителя у «сучасній» школі України

11 правил виживання молодого вчителя у «сучасній» школі України

Після закінчення педагогічного ВНЗ і проходження навчальної практики тричі подумай про роботу у школі.
1. Прийшовши працювати у школу, одразу знайди іншу роботу не пов’язану з освітньою сферою – це убезпечить від фінансового краху і надасть незалежність.
2. Вивчай сучасний досвід у своїй сфері й працюй так, як вважаєш за потрібне, але не на результат для керівництва, а на результат для учнів і себе.
3. Досконало знай первинну документацію,а якщо і не знаєш все, завжди впевнено наполягай на тому, що ти робиш все правильно і відповідно документу, бо більшість керівників самі її не знають.
4. Оцінюй учнів справедливо й у відповідності реальних досягнень, бо важливо не рейтинг школи, а той рівень капіталізації знань, який принесе твоїм учням результат у майбутньому.
5. Ніколи не тримайся роботи, хай керівництво завжди думає, як зробити так щоб ти залишився.
6. Завжди прислухайся до порад “досвідчених” колег, але не вчителів вищої категорії,а, дійсно, людей з досвідом роботи у твоєму предметі.
7. Не чекай вдячності від колег, адміністрації, батьків та учнів – це робота і її результат буде лише з часом, а й скоріше через покоління.
8. Не розраховуй заробити гроші у школі -це не можливо без втрати репутації, тому для жінки краще мати спонсора, бажано в особі чоловіка, а для чоловіка – суміжна робота.
9. Заходячи у школу хреститися тричі.
10. Одружись на колезі (якщо немає спонсора), таким чином перекладеш більшість рутинних нудних справ на неї або на нього.
11. Не ходи на всякого роду наради, звільнити за її не відвідування підстав немає, а от втрачений час – шкода.
Ці прості правила тримають мене у школі вже майже 20 років.

Чтайте також:  Стипендія у розмірі мінімальної зарплати: хто зможе отримувати?

Джерело.


Повернутись вверх