facebook

Не зрадили Україні, але лишилися зарплатні: вчителі працюють без грошей

Не зрадили Україні, але лишилися зарплатні: вчителі працюють без грошей

Інформує Всеосвіта.

Вчителі, які не пішли на співпрацю з окупантами, протягом восьми місяців намагаються отримати зароблені гроші.

Вчителі, які не пішли на співпрацю з окупантами, протягом восьми місяців намагаються отримати зароблені гроші.

Люди, які не пішли на співпрацю з окупантами, пішли зі школи, але припинилися всі виплати заробітної плати, тому що заблоковані рахунки селищної ради. Для того, щоб їх не заблокували, хтось із селищної ради мав виїхати на підконтрольну територію. Увесь апарат, все керівництво селищної ради — вони пішли разом із головою на співпрацю, — каже директорка Мирненського ОЗ “Інтелект” Віта Бєляєва.

Педагогічний склад на чолі з директоркою школи самотужки організували навчальний процес.

До війни в закладі навчалось більше чотирьох сотень дітей. Нині ж дистанційно продовжують навчання 320 учнів. Всі вони виїхали з окупованої території.

Донька сказала: я хочу і буду навчатись у своїй Мирненській школі зі своїми вчителями, однокласниками. А ми як батьки дуже дякуємо нашим вчителям за те, що для наших дітей організували освітній процес, — говорить мати учениці дев`ятого класу Вікторії Худиної.

Керівниця закладу освіти надсилала до Запорізької ОВА відповідне колективне звернення із проханням вжити заходів щодо виплати педагогам зарплатні. Адміністрація відповіла, що нині триває процес утворення Мирненської селищної військової адміністрації у Запорізькій області.

Чтайте також:  Освітній експерт озвучив два варіанти, які врятують малі сільські школи від закриття: зміни відчують лише директор і кілька педагогів

Якщо чесно, вчителі вже на межі, вони в паніці або у відчаї. Вже кажуть, що допрацьовують до грудня і, якщо не буде виплат, звільнятимуться, — розповідає директорка.

За її словами, надалі освітяни планують звертатись до ДБР та НАБУ щодо бездіяльності органів місцевої влади.

 

Джерело.


Повернутись вверх