facebook

Як вчитися, якщо немає світла: поради батькам

Як вчитися, якщо немає світла: поради батькам

Інформує Всеосвіта.

Раніше сфера освіти підлаштовувалася до погодинних відключень світла. Проте зараз через пошкодження об’єктів критичної інфраструктури ракетними атаками росіян електроенергію вимикають взагалі поза графіками.

Через відключення електроенергії українські школярі мають значні проблеми із навчанням. Школи при цьому змушені підлаштовуватися під ситуацію.

Проте освітяни разом із батьками та учнями шукають вихід, як зробити освітній процес безперервним.

Директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич розповіла, як навчатися дітям під час нестабільної подачі електрики.

Кілька корисних порад щодо навчання під час відсутності світла:

  • завантажте підручники, якщо немає паперових, або роздрукуйте декілька сторінок;
  • заряджайте гаджети своєчасно;
  • користуйтеся Пунктами незламності;
  • слідкуйте, щоб дитина за наявності світла під’єдналася до уроків;
  • за можливості, контролюйте виконання завдань у Google-класі або інших платформах.

Якщо дитина не може потрапити до школи через відсутність електроенергії, Буйневич радить батькам звернутися до директора школи. З таких дітей формують групи за паралелями. Їм пропонують теми уроків і посилання на їхній запис. Однак, якщо є можливість, краще приходити до школи.

Для випускних класів за тиждень сформують кабінети в школі з укриттям, де діти зможуть навчатися очно. Для кожного класу оберуть кабінет у найближчій школі.

Нагадаємо, фахівці Державної служби якості освіти України (ДСЯО) розповіли про можливості організації освітнього процесу у школах в умовах перебоїв електропостачання. Основна рекомендація ДСЯО стосується чергування режимів синхронного та асинхронного навчання.

Джерело.


Повернутись вверх