facebook

Немає світла: як проходять уроки під час дистанційки

Немає світла: як проходять уроки під час дистанційки

Інформує Всеосвіта.

Через віялові чи аварійні відключення електроенергії внаслідок пошкодженої росіянами критичної інфраструктури багато школярів позбавлені можливості на повноцінне здобуття знань у дистанційному форматі. Зібрали найпоширеніші проблеми освітнього процесу та приклади їхнього вирішення, аби дистанційне навчання забезпечувало безперервність якості освіти.

Під час повномасштабної війни росія намагається завдати якомога більше шкоди критичній інфраструктурі України, вражаючи ракетами в логістичні та розподільчі пункти системи енергетики. Звісно, що відсутність чи нерегулярне електропостачання суттєво впливає на якість освіти, особливо якщо вчителям і школярам доводиться спілкуватися за допомогою гаджетів під час віддаленої форми навчання.

Якщо через виключення світла дистанційний урок скасовано
Деякі батьки скаржаться, що у випадку, коли планово чи аварійно вимкнулося світло, учителі призначають додаткові уроки, щоб надолужити пропущений матеріал. Проте час, який школярі мають проводити біля екранів гаджетів чи компьютера, обмежений санітарними вимогами. Краще у таких випадках стисло опрацьовувати теми, а також давати завдання на опрацювання самостійно.

Якщо частина класу не змогла приєднатися до дистанційного уроку
У такому випадку краще провести окремо віддалений урок, щоб усі школярі приєдналися до нього дистанційно. Або діяти так, як у випадку, коли через вимкнення світла не відбулися уроки в дистанційному форматі.

Чтайте також:  Оновлений Калькулятор зарплати вчителя 2024: яку суму отримуєте ви?

Чи починається урок, якщо школярі навчаються у різних регіонах і у деяких вимкнули електроенергію
Лише вчитель наділений правом вирішувати, чи проводити урок у разі відсутності більшості учнів, зважаючи на їхню кількість. Цілком очевидно, що заняття відбудеться. Проте вчитель має цю тему викласти решті учнів, коли узгодить час із школярами.

Які дії вчителя, якщо через відсутність електроенергії чи інтернету школяр не може вчасно надіслати виконану роботу
В умовах воєнного часу під час дистанційного навчання поширеною є вимога виконати завдання до певної години на дистанційній платформі або сфотографувати роботу у зошиті та надіслати у Viber. Проте через непередбачуване вимкнення світла школярам це завдання часом неможливо виконати. У такому випадку вчитель має дати запас часу. Наприклад, перевіряти наявність робіт наприкінці тижня, а не щодня.

Нагадаємо, вчителі розповіли, як доводиться працювати під час відключень світла та наскільки війна впливає на рівень знань школярів. Заслужений і народний вчитель України Павло Віктор поділився досвідом, як викладає фізику в школі навіть за відсутності світла.

Джерело.


Повернутись вверх