facebook

Через прогули навчання у школі — черговий вирок суду

Через прогули навчання у школі — черговий вирок суду

Інформує Всеосвіта.

Невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей карається законом.

Деякі батьки живуть за дивними принципами, виховуючи, якщо так можна назвати просте спостереження, власних дітей. Цілком незрозумло, що у ХХІ сторіччі батькам треба нагадувати про батьківський обов’язок, якщо вони таки вже мають дітей.

Так, Знам’янський міськрайонний суд двічі визнав винною у вчиненні адміністративного правопорушення матір учениці школи імені Т. Шевченка, яка прогулювала заняття.

Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

З матеріалів вироку суду йдеться, що у травні цього року жінка ухилилася від обов’язків щодо виховання своєї неповнолітньої доньки 2007року народження, що призвело до прогулів під час дистанційного навчання учениці 8-го класу. За даним фактом склали протокол.

У суд жінка не з’явилася, але визнала свою вину у повному обсязі. Суддя врахувала характер правопорушення та призначила покарання у вигляді попередження. Тоді з жінки стягнули лише судовий збір — 496 гривень.

Проте у жовтні жінку притягнули до відповідальності повторно.

Директор школи зазначив, що школярка не долучалася до навчання з 5 березня до 15 вересня та з 19 вересня до 6 жовтня. Учениця не виконує домашні завдання, а мати дівчини на телефонні дзвінки не відповідала. Матір школярки перед навчальним роком була згодна на змішану форму навчання, але пізніше повідомила, що хоче, щоб її донька навчалась у дистанційному форматі. Але фактично до жодної з форм навчання учениця не приєдналась.

Чтайте також:  Ох і реформа: старші класи шкіл відправлять до ПТУ - подробиці

Матір пояснювала, що її дитина перебуває вдома, але не долучається до освітнього процесу через те, що не прокидається вчасно, а вона не може проконтролювати цей процес, бо працює.

Як висновок, суд постановив визнати матір дівчини винною у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 184 КУпАП і наклав адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 100 (сто) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що дорівнює 1700 (одна тисяча сімсот) гривень, який підлягає стягненню в дохід держави.

Увага! Віддалене навчання не передбачає перекладання всієї відповідальності на вчителів. Згідно з Конституцією України та ст. 150 Сімейного кодексу України, батьки зобов’язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім’ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини. Батьки зобов’язані піклуватися про здоров’я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток. Батьки зобов’язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя.

Нагадаємо, у Славуті, що на Хмельниччині, жінку покарали за прогули її сином усіх дистанційних уроків у вересні без поважних причин. Жінку визнали винною у неналежному виконанні батьківських обов’язків. Згідно з постановою суду, їй доведеться сплатити штраф, сума якого становить 1,7 тисячі гривень.

Чтайте також:  70% дітей-переселенців навчаються онлайн: психологиня попередила батьків про наслідки. Чому важлива соціалізація

Батьки зобов’язані забезпечувати здобуття дитиною повної загальної середньої освіти. У разі невиконання батьківських обов’язків законодавство України надто суворе до порушників.

Джерело.


Повернутись вверх