facebook

Уряд: освіта є одним з пріоритетів бюджету-2023

Уряд: освіта є одним з пріоритетів бюджету-2023

Кабінет Міністрів затвердив та передав до Верховної Ради оновлений бюджет на 2023 рік

Уряд затвердив та передав до Верховної Ради оновлений бюджет на 2023 рік, у якому видатки на освітню сферу є одним з ключових пріоритетів.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 1 листопада.

«Це буде бюджет для перемоги, адже більше 1 трлн грн буде направлено на армію та безпеку країни. Інші ключові видатки – це пенсії, медицина та освіта», – зазначив Шмигаль.

Водночас він зауважив, що бюджет-2023 матиме безпрецедентний дефіцит – 38 млрд доларів, тож уряд працює одразу над трьома напрямками для фінансування дефіциту бюджету: програми зі США, Європейським Союзом та МВФ.

«Ми можемо заробляти лише 50 копійок із кожної гривні, яку необхідно витрачати на першочергові потреби українців. Решта – це внутрішні запозичення та зовнішня допомога наших союзників. Кошти бюджету переважно йдуть на армію та забезпечення соціальних виплат», – відзначив прем’єр-міністр.

Наразі ведуться перемовини з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн щодо програми макрофінансової допомоги на 18 млрд євро. Аналогічні суми планується залучити від програм зі США та МВФ.

Чтайте також:  "Діти знають, хто їхній ворог". Молодий вчитель Руслан Циганков – про дружбу з учнями, проблеми освіти і прапор Росії...

Джерело.


Повернутись вверх