facebook

Вихователям ініціювали підвищення зарплат – це має стосуватися всіх працівників освіти, – депутат

Міносвіти отримало завдання створити робочу групу, щоб напрацювати механізми такого підвищення.

Повноцінна заробітна плата – один із потужних стимулів успішного робочого процесу, і це складно заперечувати. А от відсутність відповідної фінансової підтримки призводить не лише до нівелювання результатів праці як такої, але й до браку кадрів.

Особливо гостро ця проблема відчувається у сфері освіти. Згідно з результатами опитування Центру соціальних та трудових досліджень, більшість українських виховательок та працівників ЗДО отримують менше ніж 5 тисяч гривень. Не краща ситуація й у закладах загальної середньої освіти.

Володимир Воронов, народний депутат та член Комітету ВР з питань, освіти, науки та інновацій, на своїй сторінці у фейсбуці зазначив, що парламентський підкомітет ініціював підвищення зарплат працівникам дитсадків. Крім того, ця ініціатива повинна торкнутися усіх працівників сфери освіти.

Мені багато пишуть про проблеми в дошкільній освіті. Але більшість звернень пов’язана з катастрофічно низькими зарплатами.

Наш парламентський підкомітет з питань раннього розвитку та дошкільної освіти вже ініціював підвищення зарплат працівникам дитсадків. Комітет з питань освіти, науки та інновацій підтримав цю ініціативу, зазначивши, що вона повинна торкнутися працівників всієї сфери освіти.

17 червня ми дали завдання Міносвіти створити робочу групу, щоб напрацювати механізми такого підвищення, і через місяць подати на розгляд чіткий покроковий план. Як він повинен виглядати, розповіла моя колега Юлія Гришина, глава підкомітету з питань вищої освіти:

Чтайте також:  Як же стимулювати професійну діяльність педагогічних працівників?

“Завдання міністерства – розробити концепцію підвищення зарплат всім зайнятим у сфері освіти. Не просто написати «підвищуємо зарплату на 30%», як це роблять багато депутатів, які подають на розгляд комітету такі пропозиції без фінансового обґрунтування. Це популізм. Потрібно скласти систему підвищення з конкретними фінансовими розрахунками. Ми відвели на це місяць, тому що потрібно встигнути прийняти рішення до розробки бюджету на наступний рік. Сьогодні працівники дошкільних установ, сфери вищої освіти і науки, вчителі чекають комплексного рішення щодо підвищення зарплат.”

 


Повернутись вверх