facebook

Не батьки. Хто буде забезпечувати засобами захисту садочки?

Не батьки. Хто буде забезпечувати засобами захисту садочки?

Group of children and teacher in the preschool

Державний експерт Директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України Анна Грищенко наголосила, що забезпечувати дітей та працівників дитсадків засобами захисту мають засновники закладів, а не батьки.

Про це вона сказала під час всеукраїнської конференції на тему: “Освіта в умовах пандемії: як організувати навчальний рік 2020-2021”, відповідаючи на питання, чи мають батьки закуповувати усі матеріали для створення безпечних умов для їхніх дітей у закладах дошкільної освіти в умовах пандемії. Грищенко зауважила, що більшість дитсадків в Україні перебувають у комунальній власності.

“Тому забезпечення цих садочків та інших належить до компетенції засновників тих закладів. Тому саме засновники закладів дошкільної освіти мають забезпечувати заклади усіма необхідними засобами безпеки: масками, антисептиками та іншими необхідними матеріалами в цей період”, – наголосила вона.

Грищенко також зауважила, що організація діяльності закладів дошкільної освіти в новому навчальному році залежатиме від епідемічної ситуації в країні в цілому та в окремих регіонах зокрема.

“За сприятливої ситуації заклади будуть працювати у звичному для них режимі, створивши максимально безпечні умови для вихованців та працівників”, – зазначила експерт.

Чтайте також:  Батьки оніміли: навчальний рік у школах різко скоротили

Джерело.


Повернутись вверх