facebook

Ще одну категорію студентів переведуть на бюджет

Ще одну категорію студентів переведуть на бюджет

Уряд підтримав ініціативу Президента України щодо переведення на бюджет окремих категорій студентів

Кабінет Міністрів підтримав ініціативу Президента України щодо переведення на навчання за кошти держбюджету окремих категорій здобувачів фахової передвищої, вищої освіти, які були зараховані на навчання до 2021 року включно на місця, що фінансуються за кошти фізичних або юридичних осіб.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Зокрема, на навчання за кошти державного бюджету будуть переведені студенти, які навчалися за контрактом, і є дітьми загиблих захисників України, учасниками бойових дій та особами з інвалідністю внаслідок війни, дітьми учасників бойових дій або жителями особливо небезпечних територій.

За словами міністра освіти і науки, переведення на бюджетні місця десятків тисяч студентів у найближчі місяці потребуватиме великих організаційних зусиль та фінансової підтримки держави.

«Президент України доручив Міністерству освіти і науки України та іншим державним замовникам провести роботу якнайшвидше і продовжувати її надалі», – зазначив Шкарлет.

Чтайте також:  Карпачов дав поради школярам і батькам, як обрати спеціальність під час вступу: слід звертати увагу на два моменти

Джерело.


Повернутись вверх