facebook

Без відпочинку. Чи будуть осінні шкільні канікули перенесені та приєднані до зимових

Без відпочинку. Чи будуть осінні шкільні канікули перенесені та приєднані до зимових

У 2022 році осінні канікули заплановано з 24 до 30 жовтня, але не всюди. Варто зазначити, що у кожній області дати канікул можуть бути різними.

Кожна з областей та навіть різні школи у одній і тій же громаді можуть обирати різні варіанти та дати проведення осінніх канікул. Це зумовлено:

  • погодними умови ( бо восени вони більш сприятливі для навчання)
  • ворожими ракетними обстрілами, через які у низці областей України треба економно споживати електроенергію;
  • безпековою ситуацією.

У Хмельницькому третина шкіл навчається за шестиденним графіком, щоб ефективно використати для навчання відносно теплий осінній період. Такі зміни вирішили запровадити, щоб у разі надзвичайних ситуацій школярі встигли освоїти навчальну програму. А от дати проведення канікул тут визначатимуть педагогічними радами у кожному навчальному закладі окремо.

У Льовові осінні канікули вирішили перенести на зиму та об’єднати їх з зимовими. Таке рішення було ухвалено через масовані ракетні удари, що призвели до руйнування двох електропідстанції. Тепер місто має економити енергоресурси.

У Рівному також вирішили, що осінніх канікул в учнів цьогоріч не буде. Тут їх також вирішили об’єднати з зимовими. Попередньо вони триватимуть від 26 грудня 2022 до 22 січня 2023 року.

Чтайте також:  Чому підвищення зарплат з 1 квітня 2024 року не відбулося: відповідь Мінекономіки

В Тернопільській області лише деякі громади та навчальні заклади ухвалили рішення перенести осінні канікули на зиму.

Під Києвом, у Переяславській громаді, осінні канікули 2022 в школах також вирішили скасувати. Їх об’єднають з зимовими, які триватимуть 4 тижні.

Що буде з осінніми канікулами 2022 в інших школах залежить від ситуації в Україні та в конкретних областях. Є велика ймовірність, що в інших містах та регіонах осінні канікули також можуть перенести

Джерело.


Повернутись вверх