facebook

Шкільне харчування адаптують до умов воєнного часу

Шкільне харчування адаптують до умов воєнного часу

В Україні адаптують технологічні процеси приготування їжі в школах до викликів воєнного часу

В Україні адаптують технологічні процеси приготування їжі в школах до викликів воєнного часу.

Про це йшлося на стратегічній сесії, під час якої обговорили відновлення харчування в українських школах в умовах війни, передає Укрінформ.

За словами першої леді Олени Зеленської, від харчування залежить не лише якість навчання, а й психологічний стан дітей.

«Цього навчального року понад три тисячі українських шкіл відкрилися й функціонують у звичайному режимі. Ще понад чотири тисячі працюють у змішаному форматі, коли частина дітей вчиться дистанційно, а інша відвідує школу. При цьому можливість забезпечувати учнів гарячим харчуванням має лише трохи більше половини шкіл. Найскладніше це робити тим, хто відновлює роботу на визволених територіях», – зазначила Олена Зеленська.

Саме тому учасники сесії розглянули питання щодо адаптації технологічних процесів до викликів воєнного часу.

Зокрема, йдеться про умови роботи та приготування їжі у разі оголошення повітряної тривоги, резерв продуктів.

Також учасники заходу обговорили фінансову підтримку громад та шкіл під час воєнного стану: залучення донорських коштів для закупівлі найнеобхіднішого інвентарю для шкільних кухонь та їдалень, виділення грошей для закупівлі продуктів.

Чтайте також:  Зарплата зросте до 16 тисяч гривень: українців обнадіяли квітневим підвищенням

Окрім того, на сесії обговорено й аналіз харчування у закладах освіти, складання карти потреб шкіл, яка має стати зручним інструментом для подальшого планування та розв’язання першочергових проблем.

Окрему увагу учасники сесії приділили питанням навчання та підвищення кваліфікації кухарів за новою програмою на базі закладів професійної освіти та продовженню популяризації здорового харчування та здорового способу життя.

Джерело.


Повернутись вверх