facebook

Врятувалися дивом: школярі лишилися вдома

Врятувалися дивом: школярі лишилися вдома

Інформує Всеосвіта.

На щастя, сьогодні вранці повітряну тривогу оголосили до початку освітнього процесу. Саме це й врятувало українців від більших втрат через масовану російську атаку дронами-камікадзе, адже на вулиці поблизу влучання ракети чи дрона шанс лишитися неушкодженим суттєво знижується.

Ще 14 жовтня міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі телемарафону зазначав, що дитина, перебуваючи поза школою, іноді знаходиться у більшій небезпеці при повітряній тривозі, ніж у закладі освіти.

Та, попри це, профільному міністру не завадило рекомендувати відновити принаймні змішане навчання у школах після дистанційного навчання, що було викликано масштабною ракетною атакою російською терористичною армією.

Я абсолютно впевнений, що безпекова ситуація з наявності сховищ сьогодні дозволяє 70% закладів освіти проводити принаймні змішане навчання. Тобто відновити соціалізацію всіх учасників освітнього процесу, спілкування учнів і вчителів, — наголошував Шкарлет.

А вже сьогодні зранку, 17 жовтня, країна-терорист росія повторно масштабно атакувала Україну, зокрема Київ, дронами-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва.

Відомо про влучання та руйнування після вибуху житлових багатоповерхових будинків у столиці. Рятувальники та служби екстреної допомоги працюють на місцях. З-під завалів дістають людей, на жаль, є загиблі та постраждалі.

Чтайте також:  Українська вчителька запропонувала скасувати похвальні листи в початковій школі: нагороди треба давати всім

Нагадаємо, вранці, 17 жовтня, росія завдала масованої атаки іранськими дронами-камікадзе Shahed-136 по Києву. Київська міська військова адміністрація повідомила, що російська армія продовжує завдавати удари по критичній інфраструктурі, на жаль, відомо про влучання дронами з вибухівкою в житлові будинки. Усі столичні заклади освіти перейшли у дистанційний режим навчання.

Джерело.


Повернутись вверх