facebook

Навчання чи канікули: пояснює МОН

Навчання чи канікули: пояснює МОН

Інформує Всеосвіта.

МОН пропонує місцевим органам влади самостійно визначити формат роботи закладів освіти після дистанційного навчання через ракетну атаку росіян.

Через масштабні ракетні удари російської армії всі заклади освіти України було переведено на віддалене навчання. Проте вже в понеділка, 17 жовтня, школи та виші зможуть відновити звичний формат навчання.

Рішення про повернення до звичного навчання прийматимуть місцева влада в кожному регіоні окремо, повідомив перший заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.

З наступного тижня форму навчання — онлайн, офлайн чи змішана — визначатиме місцева влада та директори шкіл. Остаточне рішення ухвалить обласна військова адміністрація, враховуючи ситуацію з безпекою на території регіону, — сказав він.

Окрім того, Вітренко додав, що рішення про початок канікул також ухвалюватимуться індивідуально для кожного регіону.

Ми абсолютно не заперечуємо, щоб вони приймали рішення щодо дострокових канікул або про початок навчального процесу в системі онлайн. Найголовніше для нас — це життя наших дітей і вчителів, — наголосив він.

Досить дивною можна назвати позицію Міносвіти. Два роки поспіль саме чиновники МОН визначали, коли відкривати заклади освіти під час пандемії на COVID-19. Ба більше, тоді навіть прогулянка парком вважалася за адміністративне порушення. А під час повномасштабної війни та ракетного російського терору посадовці Міністерства освіти делікатно переклали відповідальність за збереження життя здобувачів освіти та освітян на органи місцевих влад.

Чтайте також:  В Україні розпочалася реєстрація на єдине фахове вступне випробування: скільки часу є у майбутніх бакалаврів, аби подати документи

Нагадаємо, на восьмому місяці повномасштабної війни деякі українці досі розслаблені та неусвідомлюють небезпеку: дорослі відправляють дітей чи самі відводять їх до шкіл чи садочків під час ракетної загрози. «Всеосвіта», аби допомогти вчителям і вихователям подолати байдужість дорослих, підготувала абетку для батьків із поясненнями, що нехтування правилами безпеки під час війни призводить до безглуздих втрат.

Пам’ятаймо: нехтування правилами безпеки під час війни призводить до безглуздих втрат.

Джерело.


Повернутись вверх