facebook

Чи підуть школярі та студенти на осінні канікули у 2022 році

Чи підуть школярі та студенти на осінні канікули у 2022 році
Українські школярі та більшість студентів уже активно навчаються навіть попри війну. Однак якщо у школах восени у 2022 році канікули будуть, то в університетах таких не передбачили.

Школи цього року діють згідно з рекомендаціями МОН. Виші натомість є самоврядними і самі визначають графік навчального року. Тож коли учні в Україні підуть на осінні канікули у 2022 році та чи відпочиватимуть найближчим часом студенти.

Осінні канікули у школах у 2022 році
Навчання у школах нашої країни стартувало традиційно 1 вересня 2022 року. Учні цей навчальний рік завершать 30 червня 2023 року.

У звичайних школах осінні канікули триватимуть з 24 по 30 жовтня 2022 року. У приватних шкіл може бути інший календар канікул зі суттєвими змінами.

У ліцеях та коледжах календар канікул 2022 – 2023 такий:

перші осінні канікули триватимуть від 3 до 9 жовтня;
другі осінні канікули – від 21 до 27 листопада.
Канікули у школах Києва
У департаменті освіти та науки КМДА повідомляли, що на осінні канікули діти у столиці підуть з 31 жовтня до 6 листопада. Якщо потрібно буде скоригувати цей графік через війну чи ситуацію з коронавірусом, тоді діти у школах Києва матимуть канікули аж у лютому 2023 року.

Чтайте також:  "Працюю 31 годину на тиждень": молода вчителька розсекретила свою зарплату

Чи можуть змінити графік канікул
Дати канікул може змінювати адміністрація школи, якщо цього вимагатиме епідеміологічна ситуація чи становище на фронті. Також на графік відпочинку школярів може вплинути і погане опалення у деяких школах та погодні умови.

Восени школярі також не підуть до школи 14 жовтня. Це державне свято – День Захисників України.

Чи є осінні канікули у вишах у 2022 році
Більшість студентів в університетах та інститутах України, відповідно до рекомендацій МОН, розпочали навчання 15 серпня. Першокурсники Київського національного університету імені Тараса Шевченка сіли за парти 19 вересня, а їхні магістри першого року навчання – 1 жовтня.

Що цікаво, цього року українські інститути та університети отримали право самостійно вирішувати, коли відпускати студентів на канікули. Восени осінніх канікул у вишах не буде. Студенти відпочиватимуть аж 1 січня 2023 року.

Яким буде цей навчальний рік в Україні – розповів освітній омбудсмен Горбачов: дивіться відео

Джерело.


Повернутись вверх