facebook

Учні повертаються до звичної форми навчання

Учні повертаються до звичної форми навчання

Інформує Всеосвіта.

Зараз є можливість навчатися у звичному форматі у понад двох мільйонів українських учнів.

В умовах війни в Україні зростає кількість учнів, які можуть навчатися за змішаною формою. Станом на сьогодні понад два мільйона дітей мають змогу ходити до школи.

Про це повідомив перший заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко.

Усе більше українських дітей переходять від дистанційної до змішаної форми навчання. Зараз до змішаної форми навчання долучено на 120 тисяч більше українських учнів порівняно з 1 вересня. Окремо хочу сказати, що все більше шкіл, де організовані відповідні укриття, відкривають свої двері. Також діти повертаються в Україну і долучаються до навчання. Зараз є можливість навчатися офлайн у більше ніж двох мільйонів українських учнів. Тобто близько 65% дітей мають можливість відвідувати заклади освіти, — сказав Вітренко.

Нагадаємо, в Україні унормовано тривалість навчальних занять у дистанційному форматі протягом дня у синхронному режимі, тобто проведенні уроку в режимі реального часу.

Міністерство охорони здоров’я внесло відповідні зміни наказом до Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, який доповнено вимогами щодо організації дистанційної форми навчання.

Чтайте також:  Давайте припинимо вже у школі займатися імітацією навчання!

Джерело.


Повернутись вверх