facebook

МОЗ відправляє дітей до школи: хто нестиме відповідальність за здоров’я учнів та педагогів

Про нові карантинні зони й відповідальність за дотримання рекомендацій МОЗ в новому навчальному році.

Міністерство охорони здоров’я очікує, що навчання у школах почнеться 1 вересня. Про це на брифінгу 17 серпня заявив голова МОЗ Максим Степанов.

МОЗ стоїть на тому, щоб наші діти з 1 вересня пішли до школи. Звичайно, якщо цьому буде дозволяти епідситуація, — зазначив міністр.

Максим Степанов нагадав, що МОЗ спільно з МОН розробили рекомендації й підписали постанову “Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби”.

Зокрема в рекомендаціях йдеться про маршрути учнів, графік допуску до навчальних закладів, організацію освітнього процесу тощо.

Також, під час брифінгу Степанов додав, що за їх виконанням мають стежити керівники закладів освіти.

У нас школи відрізняються в залежності від регіону, сільської чи міської місцевості. Також відрізняються кількістю учнів, які одночасно перебувають у школі. Тому питання дотримання рекомендацій лежить в компетенції керівників освітніх закладів, з урахування своїх можливостей вони будуть дотримуватися їх, — сказав він.

Нагадаємо, що Україна ділитиметься на чотири зони: «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону». Освітній процес буде заборонено в тих закладах освіти, які перебувають в «червоній зоні». Рішення про віднесення того чи того регіону до певної зони ухвалюється Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Станом на 17 серпня до “червоної зони” входять вісім регіонів, зокрема:

  • Городенківський район Івано-Франківської області
  • Косівський район Івано-Франківської області
  • м. Самбір Львівської області
  • м. Біляївка Одеської області
  • м. Дубно Рівненської області
  • Костопільський район Рівненської області
  • Рівненський район Рівненської області
  • Кіцманський район Чернівецької області.

Чтайте також:  Чому діти за останньою партою поводяться погано: освітянка дала поради вчителям, як це виправити

Джерело.


Повернутись вверх