facebook

У школі презентували застосунок «Повітряна тривога»

У школі презентували застосунок «Повітряна тривога»

Інформує Всеосвіта.

Розробники застосунку «Повітряна тривога» продемонстрували бездротові сирени для школи.

Державна сдужба надзвичайних ситуацій і компанія Ajax Systems, яка є співрозробником застосунку «Повітряна тривога», презентували у київській гімназії №287 нову систему повітряної тривоги. Вона базується на охоронних системах Ajax Systems.

Відтепер сигнал повітряної тривоги генерується сиренами охоронних систем. Площа покриття однієї такої сирени — 1000 квадратних метрів. Пристрої можна використовувати у громадських приміщеннях, а також у школах і на виробництвах.

Під час спрацювання сигналу небезпеки ракетного обстрілу сирена вмикає звуковий сигнал, який нагадує автомобільну сигналізацію, та світловий сигнал червоного кольору.

Цю систему у будівлі київської школи розгорнули за три години, її вартість — близько 35 тисяч гривень. А сама ціна залежить від площі будівлі, — зазначив маркетинговий директор Ajax Systems Валентин Гриценко.

Вже сьогодні подібні сповіщення можна розгорнути у 400 українських школах, які використовують такі охоронні системи.

Нагадаємо, дії вчителя під час оголошення повітряної тривоги мають бути автоматичними й добре продуманими. Адже освітянин несе відповідальність не тільки за своє життя, а й за життя школярів. Тому алгоритм дій вчителя при евакуації до укриття допоможе зробити дії більш чіткими та зваженими.

Чтайте також:  Що відбувається з підвищенням зарплат вчителям: офіційна відповідь МОН

Джерело.


Повернутись вверх