facebook

Які школи можуть не відкритися з 1 вересня: список

Які школи можуть не відкритися з 1 вересня: список


З 1 вересня не всі школи в Україні відкриють свої двері для учнів. Так, ті заклади освіти, які потрапили до “червоної зони” епідеміологічної небезпеки навчатимуть школярів дистанційно. Які школи можуть не відкритися – читайте нижче.

Під час брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов нагадав, що школи не працюватимуть лише в тих містах чи районах, де буде встановлений червоний рівень епідемічної небезпеки.

Натомість ті заклади освіти, які потраплять до зеленої, жовтої і помаранчевої зони, працюватимуть у звичайному режимі з чітким дотриманням правил.

Проте з понеділка, 17 серпня, “червоних” зон в Україні побільшає, заявив міністр Кабміну Олег Немчінов. До них додали кілька районів і міст у Львівській, Івано-Франківській, Рівненській та Одеській областях.
Які школи можуть не відкритися з 1 вересня
Зазначимо, що обмеження встановлюються на 14 днів і потім можуть бути переглянуті. Наступний поділ на зони очікується в кінці серпня, якраз перед 1 вересня.

Так, до “червоної” зони з 17 серпня потрапляють міста Самбір (Львівська область), Біляївка (Одеська область), Дубно (Рівненська область), Городенківський і Косівський райони (Івано-Франківська області), Костопільський і Рівненський райони (Рівненська область) і Кіцманський район (Чернівецька область).

Чтайте також:  Діти не розуміють 40% почутого на уроках: опубліковано невтішну статистику щодо української мови в школах

У цих містах забороняється робота громадського транспорту, відвідування шкіл, діяльність ТРЦ, кафе, ресторанів, спортзалів, кінотеатрів тощо.

До “помаранчевої” зони (в якій відвідування шкіл дозволено) до кінця серпня віднесли:

  • Луцький і Любешівський райони Волинської області;
  • місто Ужгород, Перечинський, Тячівський та Ужгородський райони Закарпатської області;
  • міста Івано-Франківськ, Бурштин і Коломия, Тисменицький район Івано-Франківської області;
  • міста Львів, Борислав, Дрогобич, Моршин, Новий Розділ, Стрий, Трускавець та Червоноград, Бродівський, Буськ, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Жовківський, Золочівський, Кам’янко-Бузький, Миколаївський, Мостиський, Перемишлянський, Пустомитівський, Радехівський, Самбірський, Сколівський, Сокальський, Старосамбірський, Стрийський, Турківський та Яворівський райони Львівської області;
  • Миколаївський та Саратський райони Одеської області;
  • місто Острог, Гощанський та Здолбунівський райони Рівненської області;
  • місто Чортків, Тернопільський район Тернопільської області;
  • місто Чернівці, Глибоцький район Чернівецької області.

Додамо, що Київ напередодні віднесли до “жовтої” – попереджувальної, зони поширення COVID-19.

Коли місто чи район може опинитися в “червоній зоні”? Червоний рівень встановлюється, якщо за 14 днів в обласному центрі, районі або місті обласного значення з населенням менше 70 тисяч людей фіксується більше 240 випадків захворювання.

Джерело.


Повернутись вверх