facebook

Які довідки можуть вимагати у школі чи дитсадку

Які довідки можуть вимагати у школі чи дитсадку

Інформує Всеосвіта.

Через тимчасову окупацію росією територій України деякі вимушені переселенці на новому місці не мають медичної документації, тому не можуть підтвердити наявність профілактичних щеплень дітей.

Через російсько-українську війну багато людей вимушені змінювати місце проживання. Дехто не має на новому місці медичної документації, тому не може підтвердити вакцинальний статус дітей і свій власний.

Міністерство охорони здоров’я України розповідає, які довідки щодо стану здоров’я можуть вимагати при оформленні дитини до школи чи дитсадка.

Для прийняття дитини у школу чи дитсадок потрібно надати довідку форми №063/о «Карта профілактичних щеплень» із позначками про вакцинацію та ревакцинацію в ній.

Таку довідку можна взяти в педіатра чи сімейного лікаря дитини.

Якщо особа переїхала в іншу область і не має з собою документів про щеплення, їх можна відновити. Як це зробити, читайте тут — https://bit.ly/karta_vac

Крім того, для вступу дитини до дитсадка потрібно надати довідку від педіатра чи сімейного лікаря, що дитина здорова.

Для відвідування школи дитина має пройти профілактичний огляд і надати довідку форми № 086-1/о про його результати. Детальніше про медичні огляди за посиланням https://bit.ly/3KEsefN

Жодних інших медичних документів заклади дошкільної та шкільної освіти вимагати не можуть.

Чтайте також:  Вступна кампанія 2024 року: МОН затвердило Порядки прийому на навчання

Виняток — спеціалізовані заклади освіти та діти, для яких створюють інклюзивні групи чи класи. Таким дітям необхідно надати витяг про комплексну оцінку з Інклюзивно-ресурсного центру.

Нагадаємо, багато дітей на початку нового навчального року, особливо під час війни в країні, відчувають певні труднощі у навчанні чи колективі. Тому психологи підготували низку порад, які допоможуть вчителям і батькам допомогти школярам адаптуватися до навчання.

Джерело.


Повернутись вверх