facebook

МОН перетворило студентів на заручників

МОН перетворило студентів на заручників
Інформує Всеосвіта.

Виїзд студентів на навчання за кордон перетворився в рулетку: 50 на 50, або виїдуть і вчитимуться, або, в кращому випадку, втратять кілька місяців навчання чи рік. У гіршому — будуть відраховані з іноземних вищих навчальних закладів.

Міністерство освіти на чолі з профільним міністром настільки ретельно «оберігають» пул студентів, що вирішили захистити їх від очного закордонного навчання.

Про це йдеться у дописі адміністратора спільноти «Батьки SOS» Романа Корсуна.

Шедевральний лист Міністерства освіти і науки України: міністрам інших країн, відповідальних за освіту. Ми не випускаємо студентів, тому переведіть їх на навчання онлайн або в інші виші, де є навчання онлайн, чи просто дайте їм річну перерву, — цитує лист МОН Консун.

Як повідомляла «Всеосвіта» раніше, під час повномасштабної війни виїзд за кордон для студентів іноземних вишів обмежили через численні підробки документів особами, які прагнуть уникнути мобілізації. Прессекретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко зазначив, що на даний момент така категорія як студенти не може перетнути кордон на виїзд з України, допоки це не буде внормовано окремо рішенням уряду і не будуть внесені зміни у відповідну постанову.

Чтайте також:  Модернізацію вишів України зупинено: МОН ухвалило рішення і назвало причину

Дописувачі не приховували емоцій, коментуючи лист Міносвіти, враховуючи, що у вишах Європи взагалі відсутній дистанційний формат навчання.

Це так МОН вирішує проблеми освіти українських дітей? Щоб не посваритися зі своїм начальством, міністр вважає за краще виглядати некомпетентним (це я ввічливо) в очах світу, — написала дописувачка.

Ба більше, виявляється, 10 вересня 2022 року прем’єр-міністр Денис Шмигаль підписав постанову Кабміну про порядок навчання українських чиновників за кордоном за рахунок міжнародної допомоги країн-партнерів.

Користувачі мережі ледве стримуються, коментуючи некомпетентність міністра освіти.

НагадаємоПравила виїзду з країни чоловіків-студентів — роз’яснення МВС, право виїхати на навчання за кордон мали студенти, які вступили до іноземних вишів до повномасштабного вторгнення росії — 24 лютого. У Міністерстві внутрішніх справ дали роз’яснення щодо правил виїзду чоловіків-студентів, які навчаються за кордоном. У повідомленні МВС йшлося, що чоловіки-студенти, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формою навчання, але не змогли вчасно продовжити навчання через війну, оскільки перебували в Україні, мають право на виїзд.

 

Джерело.


Повернутись вверх