facebook

Профспілки пропонують проіндексувати мінімальну зарплату

Профспілки пропонують проіндексувати мінімальну зарплату

Представники профспілок пропонують передбачити індексацію мінімальної зарплати

Представники об’єднань профспілок пропонують передбачити у Державному бюджеті на 2023 рік індексацію мінімального розміру заробітної плати.

Відповідна позиція висловлена представниками об’єднань профспілок за результатами зустрічі з представниками Міністерства фінансів, на якій було обговорено проект Державного бюджету на 2023 рік.

У профспілках зазначають, що індексація розміру мінімальної заробітної плати дозволить недопустити збільшення розривів між розмірами прожиткового мінімуму, посадового окладу (тарифної ставки) працівника І тарифного розряду та фактичного розміру прожиткового мінімуму.

Водночас у Міністерстві фінансів наголошують, що показники проекту Державного бюджету передбачають дефіцит держбюджету у 20% ВВП (1,3 трлн грн).

Через це показники розмірів мінімальної заробітної зарплати та прожиткового мінімуму пропонується залишити на рівні грудня 2022 року – 6700 грн та 2684 грн (для працездатних осіб).

Окрім того, у Мінфіні зазначають, що наступного року очікується зниження доходів бюджету на 44,8 млрд грн.

Сторони досягли домовленостей провести зустріч у рамках Національної тристоронньої соціально-економічної ради, а також продовжувати спільну роботу на площадці Верховної Ради до прийняття Держбюджету на 2023 рік.

Чтайте також:  У школах цього не показують: вчителька математики розкрила лайфхак для п'ятикласників, як навчитися швидко віднімати

Джерело.


Повернутись вверх