facebook

Школи — позмінно, садочки — з довідкою з роботи

Школи — позмінно, садочки — з довідкою з роботи

Інформує Всеосвіта.

Чиновники різних структур і міністерств не полишають думки про офлайн-навчання в умовах воєнного часу. У будь-якому випадку форму навчання у школах для власних дітей обиратимуть батьки згідно з письмовою заявою.
Уже на сьогодні однозначно відомо, що Міносвіти з органами місцевої влади на місцях планують запровадити навчання у школах за змішаними схемами.

Тобто діти вчитимуться у 2-3 зміни, або тиждень через тиждень, або місяць через місяць. Це пов’язано з кількістю місць у бомбосховищах. Певна кількість шкіл проводитиме навчання виключно онлайн.

Про подробиці освітнього процесу під час війни розповіли заступник голови КМДА Валентин Мондриївський і директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян.

Точні науки викладатимуть очно, бо з ними впоратися школярам дистанційно набагато важче. Також у пріоритеті очного навчання — першокласники та п’ятикласники, яким необхідно познайомитися з вчителем і перейти на програму «Нової української школи».

У пріоритеті у нас першокласники, бо це діти, які ніколи не бачили вчителя, і нам вкрай важливо показати вчителя, бо це для дитини певний етап звикання і певний стрес, — розповіла Фіданян.

Також зазначається, що перших дзвоників у звичайному форматі цьогоріч не буде.

Чтайте також:  Освіта майбутнього: які зміни готують українським школярам

Садочки зможуть відвідувати лише ті діти, чиї батьки можуть підтвердити своє працевлаштування (навіть якщо працюють онлайн або є ФОПами) або службу у ЗСУ. Якщо один із батьків дитини не працевлаштований, дитину в садочок не приймуть.

Як відомо, батьки столичних учнів звинувачують київську міську владу у брехні та маніпулюванні результатами опитування.

Нагадаємо, мова йде про дані, згідно з якими 70% батьків готові до очного навчання їхніх дітей у столичних школах під час війни.

У КМДА виправдовуються і кажуть, що дані «попередні».

Дані про вибір 70% столичних батьків водити дитину у школу під час війни надала директор Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян.

Джерело.


Повернутись вверх