facebook

Шкарлет заступився за путіна та росію

Шкарлет заступився за путіна та росію

Інформує Всеосвіта.
Міністр освіти закликав освітян стримувати емоції проти катів українського народу, ґвалтівників дітей і жінок, вбивць української нації.

На дев’ятому році російсько-української війни та пів річного протистояння українців повномасштабному вторгненню росії в Україну міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет закликав освітян стримуватися у висловлюваннях проти росії та президента путіна, уникаючи матюків.

Це погано. Я розумію емоції. І в мене є такі емоції, бо мій рідний Чернігів у деяких районах майже зруйнований, окрім димарів, нічого немає. У мене теж є емоції, але все-таки вчитель має вчити розумного, доброго, вічного. Будь-які емоції важко іноді стримувати. Усі ми з розумінням ставимося до цього, але я б усе-таки закликав кожного вчителя й педагога навіть при найскладніших емоціях точно не матюкатися, — сказав освітянин.

Окрім того, профільний міністр розповів, які емоції особисто у нього викликає російський президент-терорист.

Я не сприймаю, абсолютно не сприймаю, як у цивілізованому світі можна опускатися й давати команди щодо руйнування країни, щодо відбирання життя, здоров’я дітей, руйнування шкіл, розстрілювання машин швидкої допомоги… Це об’єктивно людськими епітетами назвати не можна, — заявив Шкарлет.

Нагадаємо про спробу зберегти кількість школярів Міносвітою: якщо заклад освіти не має укриття, МОН використовуватиме найпростіше укриття, яке розташоване поряд. На думку профільного міністра, це може бути підземний паркінг, підземний перехід, якісь укриття в інших закладах.

Хочемо нагадати міністру Сергію Шкарлету, росіяни:

  • – навмисно розстрілюють евакуаційні автомобілі з надписом «Діти»;
  • – навмисно використовують заборонені засоби та методи ведення бойових дій (невибіркової дії та такі, що завдають надмірних ушкоджень і страждань);
  • – здійснюючи напади на цивільні об’єкти: міста, села, житлові будинки, адміністративні будівлі тощо;
  • – здійснюючи напади на спеціально захищені об’єкти:
  • – освітні: дитячі садочки, школи, заклади позашкільного дозвілля;
  • – медичні: поліклініки, амбулаторії, лікарні, медичний транспорт;
  • – об’єкти релігійної, мистецької та культурної спадщини;
  • – об’єкти критичної інфраструктури тощо;
  • – постраждало 1114: вбивих – 379, поранених – понад 735 дітей.

Чтайте також:  У ліцеях буде навчатись до 700 учнів, а для дітей із сіл організують кампуси: як реформують старшу школу в Україні

Джерело.


Повернутись вверх