facebook

Навчальний рік 2022/2023: яких лікарів треба пройти вчителям та школярам

Навчальний рік 2022/2023: яких лікарів треба пройти вчителям та школярам

Вже за кілька днів українські діти, незважаючи на війну, розпочнуть новий навчальний рік.

“Апостроф” розповідає, які довідки потрібні та яких лікарів мають пройти вчителі та учні перед тим, як продовжити гризти граніт науки.

У школярів у всіх класах є спеціальна схема періодичності проходження медичного огляду.

Найменші учні перед зарахуванням до школи обов’язково проходять комплексний медичний огляд, відвідав усіх вузьких спеціалістів. Батькам потрібно мати такі довідки:

  • форма № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду»
  • форма № 063/о “Карта профілактичних щеплень”.

Крім того, батьки мають звіритися з Національним календарем профілактичних щеплень.

Першокласникам потрібно проходити огляд у дитячого хірурга, ортопеда-травматолога, дитячого стоматолога, а також – дитячого офтальмолога.

До одинадцяти років школярам, які переходять до наступного класу, потрібно провести медогляд у сімейного лікаря. Це потрібно зробити один раз на рік, але це можна зробити в будь-який період.

В одинадцять років діти повторно проходять огляд у дитячого хірурга, ортопеда-травматолога, дитячого стоматолога та дитячого офтальмолога. У 14 років діти також мають відвідувати дитячого гінеколога, дитячого ендокринолога та, за деяких показників, психолога.

Щорічно також потрібно перевіряти гостроту зору, слух, поставу та плантографію.

Чтайте також:  Діти повертаються в Україну: Винницький спростував міф про "кращу" закордонну освіту і назвав кількість вступників у 2024 році

У деяких випадках у батьків також можуть попросити довідку про вакцинацію.

Медики закликали батьків стежити за здоров’ям дитини, незалежно від того, яку навчальну форму вона вибере.

Вчителі та всі працівники школи також повинні проходити обов’язкові попередні (до прийняття на роботу) та періодичні медогляди. Це передбачає:

  • загальне обстеження лікарями-фахівцями (терапевт, дерматовенеролог, отоларинголог, стоматолог та інші (при необхідності)
  • лабораторне обстеження
  • функціональне обстеження

Для проведення медогляду вчителі мають подати медкнигу та фото 3х4 см. Працівників, які без поважних причин не пройшли у встановлений термін обов’язковий медичний огляд у повному обсязі, в Україні усуваються від роботи та можуть бути притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Джерело.


Повернутись вверх