facebook

Яка доля вчителів під окупацією росією

Яка доля вчителів під окупацією росією

Інформує Всеосвіта.

Профільний міністр стверджує, що Міносвіти намагається підтримувати контакт із педагогами, які залишилися на тимчасово окупованій росією території. Яким чином відбувається співпраця, невідомо, адже в окупованих рф областях відсутній інтернет і засоби зв’язку.
Болючим питанням щодо нового навчального року є доля українських вчителів, які залишились на тимчасово окупованих територіях.

Як відомо, віце-прем’єрка Ірина Верещук закликала усіх виїхати і не співпрацювати із окупантами.

Але чи достатньо зусиль влада прикладає для того, аби люди не боялися їхати і їм було де працювати?

Учителі на окупованих росією територіях України під страшним тиском і далі працюють із дітьми за українськими стандартами. Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

За його словами, важливість освітнього фронту є дуже високою, тому відомство намагається підтримувати контакт із педагогами, які залишилися на тимчасово окупованій росією території.

Ми намагаємося, працюємо з учителями на тимчасово окупованих територіях, із тими, хто не погодився співпрацювати з окупантами. На свій острах, під страшенним тиском усе одно вони працюють із дітьми, ні в якому разі не відходячи від українських стандартів. І сьогодні освітній фронт не менш важливий, ніж наші славетні Збройні сили, — заявив Шкарлет.

Чтайте також:  Що відбувається з підвищенням зарплат вчителям: офіційна відповідь МОН

Як відомо, на тимчасово окупованих росією територіях через те, що батьки не хочуть віддавати дітей у школи за російськими стандартами, а також намагаються долучити їх до онлайн освіти в Україні, російський окупаційний режим вдається до прямих погроз позбавлення батьківських прав і вилучення дітей із родин.

Нагадаємо, в умовах воєнного часу у школах, які працюватимуть онлайн, житимуть внутрішньо переміщені особи. На випадок погіршення ситуації на фронті обов’язкова евакуація може пройти в Харківській, Запорізькій і Миколаївській областях.

Джерело.


Повернутись вверх